Lotto & Joker

Det finns idag oändligt många olika spel att spela. Det finns dessutom en hel del jackpotts att vinna. Det finns däremot en sak som skiljer pengarna från personen. Man måste vinna dem.

Ett väldigt vanligt spel att spela idag inom Svenska Spel är exempelvis Lotto. Att vinna på lotto låter kanske som en skröna ingen tidigare har gjort. Men faktum är att det finns oändligt många miljonärer idag som har vunnit sina pengar på just lotto. Att vinna på lotto kräver inga större kunskaper, förutom att man måste veta just hur spelet går till.

Så går spelet Lotto till

När man spelar lotto kan man välja att göra det på två olika platser. En av platserna är att man besöker ett specifikt ombud. Det finns idag över 6 300 olika ombud runt om i Sverige. Man väljer sedan ut 7 olika nummer mellan 1-35. När detta sedan är gjort kan man välja att spela med eller utan joker. När man spelar utan joker så kostar lotten ordinarie pris. Men väljer man att spela med joker så kommer kostnaden för lotten att var 10 kronor extra, däremot har man chans att nå drömvinsten. Drömvinsten brukar variera, men skulle man nå den så kan man i alla fall sluta ställa klockan.

Vinna drömvinsten

Att vinna drömvinsten är något som de flesta spelare någon gång har gjort under sitt liv. Man kanske funderar på hur mycket summan kan komma att bli, eller vad man skulle göra av alla dessa pengar. Lotto brukar kalla sig för miljonärsfabriken. Och detta är precis vad de är för något. Genom att spela på lotto så föds 100 nya miljonärer varje år. Dessa miljonärer är helt vanliga medborgare, men med en sak gemensamt. De har spelat på lotto.

När man väl har köpt sig en lott så kan lugnt och stilla gå hem och invänta lottodragningen som sker under utsatta tider. Vill man ha specifika tider för när ens lott just ska dras så kan man välja att gå in på svenska spel och läsa mer om när det är dags för dragning.

När man ska spela på lotto så finns det en himla massa olika strategier för att just vinna. Man ska vara vaksam över hur mycket man spelar för, samt hur mycket pengar man spenderar. Också viktigt att ha kontroll så att det inte går över styr.

Vinstplan för Lotto

När man bestämmer sig för att spela på lotto så kan man sätta upp en vinstplan. Det kan handla om en budget för hur mycket man ska spela för. Denna budget kan vara veckovis, månadsvis eller årsvis. När man sedan har nått sin budget så är det viktigt att man slutar spela på direkten. Något man också ska tänka på är hur många gånger i veckan man spelar. Eftersom spel och lotter kan vara beroendeframkallande så är det viktigt att aldrig spela för mycket. Att spela en gång varannan vecka kan vara lagom. Skulle man däremot känna att man vill spela lite mer så kan det också vara okej. Det gäller att alltid kunna reflektera över vilka summor man väljer att spela med.

Om det skulle gå till den gränsen där man skäms över hur mycket man spelar för och inte vågar berätta det för andra så kan det vara dags att sluta direkt. Det finns ingenting i världen som är värt att bli spelberoende. Det finns människor som har förlorat stora ägodelar, såväl relationer som man förlorat sina ekonomiska tillgångar.

Så när en spelare har bestämt sig för att spela på lotto så måste den personen vara medveten om att den väljer att spela för att det är en kul och underhållande grej. Dessutom är det viktigt att man spelar för just denna sak, att det är kul. Man ska heller aldrig spela för pengar man inte har råd att förlora. Skulle man förlora så är det viktigt att man aldrig försöker vinna tillbaka tidigare förluster.

Vinstplan för Joker

Joker har till skillnad från lotto en prisplan med fasta belopp. Så här ser vinsterna ut för joker:

  • 7 rätt: 10 000 000 kr
  • 6 rätt: 250 000 kr
  • 5 rätt: 20 000 kr
  • 4 rätt: 2000 kr
  • 3 rätt: 200 kr
  • 2 rätt: 80 kr

Denna prisplan baseras på en insats på 10 kr. Om man satsar 20 eller 30 kr på Joker vinner man två respektive tre gånger så mycket. Till skillnad från lotto måste sina vinstnummer vara i en rad (fram- eller baklänges) för att man ska vinna. Om man lägger till joker när man spelar lotto har man även möjlighet att vinna drömvinsten som oftast är på minst 100 miljoner kronor. För att vinna den måste man emellertid få 7 rätt på lotto och 2 rätt på joker.